14 نکته مهم طرز تهیه پودر سماق ، چرا پودر سماق تلخ میشه؟

به گزارش مسافرت رو، پودر سماق یک ادویه خوش طعم و خوشمزه ایرانی است. از این ادویه در تهیه بسیاری از غذاها استفاده می گردد. بعلاوه از پودر سماق به عنوان چاشنی انواع کباب به خصوص می توانید بهره ببرید. پودر سماق را به راحتی می توانید در خانه تهیه کنید تا از تازه، خالص و سالم بودن آن مطمئن باشید. این ادویه خانگی را به مدت طولانی می توانید نگهداری کنید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه پودر سماق می پردازیم و نکات مهم در تهیه آن را با شما در میان خواهیم گذاشت.

14 نکته مهم طرز تهیه پودر سماق ، چرا پودر سماق تلخ میشه؟

طرز تهیه پودر سماق در یک نگاه

برای تهیه پودر سماق خانگی، میزان نیم کیلو سماق تازه را از عطاری تهیه کنید. سماق تازه را در دمای محیط قرار دهید و صبر کنید تا کاملا خشک گردد. سپس دانه های سماق را جدا کنید و در یک آبکش یا سبد با دانه های ریز قرار دهید.

روی دانه های سماق آب بگیرید و به صورت دورانی حرکت دهید تا ضمن آنکه گرد و خاک از روی دانه های سماق پاک گردد کاملا خیس نگردد. دانه های سماق شسته شده را روی یک پارچه نخی قرار دهید تا رطوبت آن جذب پارچه گردد.

دانه های خشک سماق را در مخلوط کن یا آسیاب برقی بریزید و آن را کاملا پودر کنید. پودر سماق را الک کنید تا ناخالصی آن جدا گردد. سپس پودر سماق را در یک ظرف درب دار بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

برای مطالعه مراحل و جزییات کامل درست کردن پودر سماق در خانه ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم جهت تهیه ادویه سماق خانگی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
سماق خشکنیم کیلوگرم

مدت زمان لازم برای تهیه پودر سماق: نیم ساعت

مراحل طرز تهیه پودر سماق در خانه

برای تهیه یک پودر سماق مرغوب و خالص برترین روش، تهیه آن در خانه است. مطابق مراحل زیر پیش بروید تا یک پودر سماق خالص خانگی را به راحتی تهیه کنید.

مرحله اول: سماق تازه را خشک کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه پودر سماق، میزان نیم کیلو از گیاه سماق را به صورت تازه تهیه کنید و اجازه دهید تا در دمای محیط کاملا خشک شوند و هیچ گونه رطوبتی نداشته باشند.

البته شما می توانید گیاه سماق را به صورت خشک شده نیز تهیه کنید. در این صورت زودتر می توانید سماق را در خانه تهیه کنید و در وقت شما صرفه جویی می گردد.

مرحله دوم: سماق را آماده کنید

بعد از آنکه سماق کاملا خشک شد و هیچ گونه رطوبتی در آن باقی نماند دانه های خشک شده سماق را جدا کنید و در یک ظرف مناسب بریزید. شاخه ها و ساقه های سماق را دور بریزید چون به آنها احتیاجی ندارید.

مرحله سوم: سماق را بشویید

مهم ترین مرحله در طرز تهیه پودر سماق، شستن آن است. دانه های سماق را نباید کاملا خیس کنید و آب بکشید. آنها را در یک سبد یا آبکش که دانه های ریزی دارد بریزید تا دانه های سماق از آن خارج نگردد و زیر شیر آب بگیرید. فشار آب باید کم باشد و سبد را به شکل دورانی بچرخانید. با این کار گرد و خاک و غبار روی آنها پاک گردد بدون آنکه کاملا خیس گردد.

مرحله چهارم: سماق را روی یک پارچه پهن کنید

بعد از آنکه دانه های سماق تمیز شدند یک پارچه نخی و تمیز روی سطح صاف قرار دهید و دانه های سماق را روی آن بریزید و زمان بدهید تا کاملا خشک شوند.

مرحله پنجم: سماق را آسیاب کنید

دانه های سماق را در یک آسیاب برقی یا مخلوط کن برقی بریزید. دستگاه را روشن کنید و صبر کنید تا دانه های سماق کاملا پودر شوند. زمانی که دانه های سماق به صورت یکدست پودر شدند دستگاه را خاموش کنید.

مرحله ششم: پودر سماق را الک کنید

پودر سماق را از دستگاه خارج کنید و در یک ظرف مناسب بریزید. در پودر سماق، دانه های سیاه رنگ و ناخالصی دیده می گردد. آن را الک کنید تا ناخالصی های آن جدا گردد.

مرحله آخر: پودر سماق را بهره ببرید

پودر سماق خالص شما آماده است و می توانید از آن بهره ببرید. آن را در یک ظرف مناسب و درب دار بریزید. درب آن را محکم ببندید و در دمای محیط قرار دهید. هر زمان که بخواهید می توانید از آن به عنوان ادویه و چاشنی انواع غذاها استفاده کنید.

شما می توانید برای تهیه به روش های و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه پودر سماق به روش بازاری

  • برای پودر کردن سماق، هم از آسیاب و هم از مخلوط کن می توانید بهره ببرید.
  • اگر از آسیاب برقی استفاده می کنید، آن را روی دور آهسته قرار دهید تا دانه های سیاه رنگ سماق با خود آن پودر نگردد.
  • شما می توانید به شکل کاملا سنتی از هاون سنگی برای آسیاب کردن سماق بهره ببرید.
  • دقت کنید که در هنگام شست و شو دانه های سماق را به شدت مالش ندهید، زیرا ممکن است پوسته آن ها جدا گردد.
  • اگر دانه های سماق شما دارای حشرات یا آلودگی های دیگری بود، می توانید آن ها را به مدت 10 دقیقه در آب جوش قرار دهید تا حشرات کشته شوند و سپس آن را کاملا خشک کنید.
  • اگرچه برای خشک کردن سماق تازه، می توانید از نور خورشید، بخاری، فر یا دستگاه میوه خشک کن بهره ببرید. اما برترین شیوه خشک کردن سماق در دمای محیط و در سایه است. استفاده از گرما برای خشک کردن باعث می گردد تا سماق عطر و بوی خود را از دست بدهد.
  • حتما پودر سماق را در جای خشک و خنک و در ظرف مناسب و درب دار نگهداری کنید.
  • نگران رنگ سماق نباشید. بعد از آنکه آن را آسیاب کنید به رنگ قرمز متمایل می گردد.
  • با کیفیت ترین سماق در منطقه ارسباران در آذربایجان شرقی رشد می نماید. این سماق رنگ کاملا قرمزی دارد در حالی که سماق های نواحی دیگر تیره تر هستند.
  • از خواص پودر سماق می توان به برطرف دندان درد، تب، اسهال، نقرس، رماتیسم اشاره نمود. سماق بعلاوه یک گیاه بسیار مفید برای بیماران دیابتی است. سماق بعلاوه باعث میکروب زدایی بدن می گردد و به کاهش کلسترول یاری می نماید.
  • خوردن سماق تازه باعث مسمومیت می گردد. حتما آن را به صورت خشک شده و پودر شده بهره ببرید.

فوت و فن های تهیه پودر سماق خانگی

خوشه های سماق را از کجا باید تهیه کرد؟

شما می توانید خوشه های خشک یا تازه سماق را به راحتی از عطاری های مختلف تهیه کنید.

پودر سماق را تا چه مدت می توان نگه داشت؟

اگر سماق را در محل خشک و خنک نگهداری کنید و درب آن کاملا کیپ باشد تا هوا نکشد تا چند سال می توانید از آن نگهداری کنید.

چرا پودر سماق خانگی تلخ می گردد؟

هنگام آسیاب کردن دانه های سماق، یک سری دانه های سیاه از داخل آن بیرون می آید. پودر سماق را باید حتما الک کنید تا این دانه ها جدا گردد؛ در غیر این صورت پودر سماق شما تلخ خواهد شد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 29 فروردین 1404 بروزرسانی: 29 فروردین 1404 گردآورنده: mosaferatro.ir شناسه مطلب: 2480

به "14 نکته مهم طرز تهیه پودر سماق ، چرا پودر سماق تلخ میشه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "14 نکته مهم طرز تهیه پودر سماق ، چرا پودر سماق تلخ میشه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید