جهانگیری: ادعای آمریکا درباره عدم تحریم غذا و دارو دروغ است ، واردات دارو از کانال اقتصادی سوئیس تبلیغاتی است
به گزارش مسافرت رو، معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه در 10 ماهه سال جاری 3 میلیارد دلار دارو وارد کشور شده است، گفت: آمریکایی ها دروغ می گویند که برای دارو و مواد غذایی محدودیت ایجاد نمی نمایند.
جهت دریافت مشاوره خدمات طراحی بروشور آنلاین از بهترین و مجربترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی تا چاپ بروشور های تبلیغاتی حرفه ای را با بهترین قیمت از ما بخواهید.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا اسحاق جهانگیری صبح روز سه شنبه در آیین رونمایی همزمان از طرح های عمرانی ورزشی، رفاهی و نیروگاه های خورشیدی دانشگاه فنی و حرفه ای در سراسر کشور در دانشکده فنی و حرفه ای شریعتی در تهران گفت: پیروزی انقلاب اسلامی در زمان خود یکی از بزرگترین اتفاقات جهان بود و ملت بزرگ ایران با دست خالی اما با اتحاد، هماهنگی و انسجام توانست با رهبری امام خمینی (ره) یک انقلاب بزرگ مردمی را در قرن بیستم به پیروزی برساند.
معاون اول رییس جمهور اضافه نمود: انقلاب اسلامی با جهت گیری اسلامی و به منظور تحقق خواسته های یک صد سال گذشته ملت ایران به پیروزی رسید تا مطالبات و خواسته های مردم یعنی آزادی، استقلال، پیشرفت و حاکمیت قانون را محقق سازد.
وی ادامه داد: امروز پس از چهل و یک سال از پیروزی انقلاب اسلامی همچنان به دنبال تحقق همان آرمان ها هستیم و این راستا باید نسل به نسل ادامه پیدا کند تا این آرمان ها به طور کامل محقق گردد.
جهانگیری با تاکید بر اینکه مردم باید بتوانند در معین سرنوشت خود موثر باشند و احساس نمایند که روز به روز به آرمان های نظام و انقلاب اسلامی دسترسی بیشتری پیدا می کنیم، گفت: مردم باید احساس نمایند که نقش آنها در اداره کشور معین نماینده است و اگر خدای نانموده این احساس در مردم ایجاد گردد که حرکت به سمت آزادی و دخالت مردم در معین سرنوشتشان کمرنگ شده، مأیوس می شوند و احساس می نمایند که از آرمان های اولیه نظام و انقلاب فاصله گرفته ایم.
معاون اول رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه استقلال کشور از ابعاد مختلفی برخوردار است، توضیح داد: از ابتدای شروع انقلاب اسلامی این موضوع مطرح بود که مداخلات خارجی نباید در کشور وجود داشته باشد و بدون حضور خارجی ها اقتصاد کشور باید بتواند روی پای خود بایستد.
وی ادامه داد: دانشگاه های کشور به عنوان مهم ترین مراکز تحقیقی و پژوهشی باید این مطالب را آسیب شناسی نمایند که چقدر در تحقق آرمان های انقلاب و نظام پیروز بوده ایم و نقاط ضعف و کاستی ها کجا بوده است.
جهانگیری با اشاره به فشارها، جنگ هشت ساله و اتفاقات فضای بین المللی در چهل سال اخیر خاطر نشان کرد: کشور امروز گرفتار سخت ترین و بی سابقه ترین تحریم هایی است که آمریکا در طول تاریخ علیه یک کشور اعمال نموده است.
- ابعاد مختلف وضع تحریم علیه کشورها
معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به ابعاد مختلف وضع تحریم علیه کشورهای مختلف گفت: گاهی به نظر می رسد که سخت ترین تحریم ها، تحریم هایی هستند که مصوبه شورای امنیت دارد چرا که تمام کشورها ملزم به همراهی با این تحریم ها هستند.
وی اضافه نمود: بعضی تحریم ها ممکن است از سوی آمریکا، اتحادیه اروپا و یا شورای امنیت باشد و اینکه چه کسی یا سازمانی پیگیری اجرای تحریم را دنبال می نماید از اهمیت فراوانی برخوردار است. گاهی یک کشور تحریم می گردد اما تحریم به صورت جدی پیگیری نمی گردد.
جهانگیری با اشاره به اینکه فروش نفت ایران از ابتدای انقلاب و از سال 59 تحریم بوده است، اعلام نمود: با وجود این تحریم ها هیچ گاه مانعی جدی برای فروش نفت وجود نداشته زیرا اگرچه بعضی کشورها خریدار نفت ما نبودند اما ده ها و صدها مشتری دیگر نفت ما را می خریدند و هیچ کس هم متعرض آنها نمی شد.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: امروز با نوعی از تحریم های آمریکا روبرو هستیم که تقریبا بزرگترین و قوی ترین پیگیری ها برای اجرای این تحریم در سراسر جهان دنبال می گردد تا جایی که حتی یک کشتی نفتی را رصد می نمایند و با مقامات کشورهای مقصد حرکت کشتی تماس می گیرند و دخالت هایی را اعمال می نمایند.
وی از تحریم های آمریکا علیه ملت ایران به عنوان تحریم هایی بی سابقه یاد کرد و اضافه نمود: آمریکا دروغ می گوید که محدودیتی برای واردات دارو و مواد غذایی به کشورمان اعمال ننموده است. میلیاردها دلار پول خودمان را که در کشورهای مختلف داریم وقتی می خواهیم از محل این پول ها یک دلار برای خرید دارو و مواد غذایی جا به جا کنیم، آمریکا اجازه نمی دهد.
جهانگیری واردات دارو از کانال مالی سوئیس را موضوعی تبلیغاتی توصیف کرد و گفت: اینکه برای واردات دو میلیون دلار دارو به وسیله کانال مالی سوئیس اجازه داده می گردد این یعنی اقتصاد بزرگ و کشور ما را به درستی نشناخته اند. میزان واردات دارو به ایران فقط در امسال بیش از 3 میلیارد دلار بوده که برای آن پول پرداخت نموده و واردات انجام داده ایم.
معاون اول رییس جمهور اضافه نمود: در همین شرایط تحریم، حجم تجارت ایران با جهان در ده ماهه ابتدایی امسال بیش از 70 میلیارد دلار بوده است و این یعنی اقتصاد بزرگی مانند ایران را نمی توان حبس کرد.
وی اضافه نمود: ایران از مالی بزرگ برخوردار است و نیروی انسانی توانمند، مرز مشترک با 15 کشور همسایه و حوزه نفوذ قوی دارد و می تواند در همین محدوده و به وسیله همکاری با کشورهای اطراف همه مسائل خود را به صورت جدی حل نموده و نیازها را تامین کند.
جهانگیری با اشاره به دستاوردهای کشورمان در بخش های مختلف که در چهل سال اخیر محقق شده است، گفت: تا اواخر دهه 60 مهمترین اقلام صادرات غیرنفتی کشور فرش و پسته بود اما امروز که به زعم خود آمریکایی ها فروش نفت ایران را صفر نموده اند، باید از آنها پرسید که اقتصاد ایران که جزو بیست اقتصاد برتر جهان است چگونه اداره می گردد. با پیشرفت ها و دستاوردهای حاصل شده مجموعه بزرگی از کالاهای صنعتی در کشور فراوری و به اقصی نقاط جهان صادر می گردد و اداره کشور به وسیله ارز حاصل از این صادرات صورت می گیرد.
- باید بتوانیم اداره کشور را بدون اتکا به نفت دنبال کنیم
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه باید بتوانیم اداره کشور را بدون اتکا به نفت دنبال کنیم، گفت: کشورهایی که توسعه خود را بر مبنای منابع طبیعی قرار داده اند به جز موارد استثنا مانند نروژ، نتوانسته اند از فرایند مناسبی در توسعه برخوردار باشند و بیشتر مصرف نماینده بوده اند.
وی با اشاره به سابقه ایجاد حساب ذخیره ارزی و تبدیل آن به صندوق توسعه ملی، اضافه نمود: اگر شرایط فروش نفت خوب بود، طبق برنامه باید 36 درصد از درآمد نفت به صندوق توسعه ملی واریز می شد و بخشی از این درآمد نیز در بودجه دولت قرار می گرفت و به مرور سهم این صندوق افزایش پیدا می کرد تا سهم درآمدهای نفتی در بودجه کمتر گردد.
جهانگیری اضافه نمود: در مقطعی برای تامین نیازهای صنعت نفت به تجهیزات مختلف و نیز برای احداث کارخانه های صنعتی ابتدایی باید منتظر شرکت های خارجی می بودیم اما امروز توانمندی صنعتی کشور متحول شده و بسیاری از این نیازها با اتکا به توانمندی داخلی تامین می گردد.
معاون اول رییس جمهور با یادآوری اجرای فاز 11 پارس جنوبی که شرکت توتال این پروژه را قبول نموده و قرار بود سکویی 20 هزار تنی در این پروژه نصب گردد گفت: شرکت توتال پس از آنالیز و ارزیابی های مختلف در مورد پیمانکارهای کشورهای دیگر، انتها بهترین پیمانکار و مجری برای نصب این سکو را شرکت های ایرانی تشخیص داد که این نشان دهنده توانمندی گسترده کشورمان است.
وی با تاکید بر اینکه ایران دیگر کشوری نیست که برای تامین نیازهای ابتدایی خود منتظر کشورهای خارجی باشد گفت: امروز شرکت ها و پیمانکاران ایرانی در طراحی، مهندسی، ساخت و اجرای پروژه های بزرگ صنعتی، پتروشیمی و نیروگاهی زبانزد هستند و در بسیاری از مناقصه ها با وجود آنکه شرکت های خارجی نیز حضور دارند، پیمانکاران و شرکت های ایرانی برنده می شوند.
جهانگیری با تاکید بر اینکه اتفاقات و تحولات مهمی در توانمندی و کیفیت نیروی انسانی و نحوه اجرای پروژه های صنعتی کشور اتفاق افتاده است، گفت: اگر مزاحمت ها، موانع و فشار علیه ملت ایران وجود نداشت، قطعاً امروز موقعیت رجحان از بسیاری از کشورهای مدعی در زمینه توسعه داشتیم.
- شرایط مطلوب کشور در تربیت نیروی انسانی
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه شرایط مطلوب کشور در تربیت نیروی انسانی و بالا رفتن توانمندی مدیون چند بخش است که یکی از مهمترین آنها دانشگاه های کشور هستند، گفت: در سال 57 تعداد کل دانشجویان کشور 170 هزار نفر بود و این در حالی است که در مقاطعی پس از سال 92 تعداد دانشجویان به بیش از 4.5 میلیون نفر رسید و این یعنی جمعیت بزرگی از نیروی انسانی تحصیلنموده در کشور وجود دارد که البته ایجاد فرصت های شغلی برای آنها نیز یک دغدغه برای دولت است.
وی با تاکید بر اینکه منابع انسانی مهمترین عامل توسعه است گفت: اگر منابع انسانی کارآمد در یک کشور وجود نداشته باشد حتی بهترین امکانات و موقعیت های جغرافیایی نیز نمی تواند آن طور که باید مورد بهره برداری قرار گیرد.
جهانگیری با تاکید بر اینکه باید توسعه کشور را مورد آنالیز و آسیب شناسی قرار دهیم به موضوع نیروی انسانی در بنگاه های مالی اشاره و خاطر نشان کرد: ساختار بنگاه های مالی نیازمند اصلاح است چرا که بسیاری از این بنگاه ها توجهی به آموزش نیروی انسانی خود ندارند و بعضا نیروی انسانی فعال در این بنگاه ها از دانش و آموزش های جدید بهره مند نیستند و این موضوعی است که در گذشته در طرح بازسازی صنعتی کشور نیز مورد تاکید قرار گرفته بود.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه بنگاه های مالی نیازمند آن هستند که فراوریات آنها در بازارهای بین المللی قابل رقابت باشد، گفت: بنگاه هایی می توانند ادامه حیات دهند که ساختار مناسب داشته، از نیروی انسانی کارآمد برخوردار باشند و بتوانند محصولات و خدمات با کیفیت و با قیمت مناسب که در بازارهای بین المللی قابل رقابت باشد، ارائه دهند.
وی با اشاره به برگزاری چندین جلسه با روسای 13 دانشگاه بزرگ کشور، اضافه نمود: در این جلسات از دانشگاه ها خواسته ایم که به دنبال ارائه راه چاره برای حل مهمترین مسائل و چالش های پیش روی نظام باشند چرا که برای بالا بردن سرمایه اجتماعی و افزایش امید و اعتماد مردم هیچ مجموعه ای نمی تواند بهتر از دانشگاه ها برنامه ریزی کند.
جهانگیری با تاکید بر اینکه جهت گیری های دولت تا حد زیادی در بخش مالی نیز روشن است، گفت: یکی از این جهت گیری ها استفاده از ظرفیت های طبیعی کشور برای جذب گردشگران است اما اینکه می گوییم باید چند میلیون گردشگر را به کشور جذب کنیم، ابتدا باید آنالیز کنیم که چه میزان نیروی انسانی مناسب برای ارائه خدمت به گردشگران در کشور وجود دارد و آیا دانشگاه های کشور این موضوع را در اولویت برنامه های خود قرار داده اند؟
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه باید نیروی انسانی متناسب با آینده کشور و تحولات پیش رو تربیت گردد، بر ضرورت راهنمایی نیروی انسانی به سمت فناوری های نوین تاکید نمود و اضافه نمود: اینکه بر اساس گزارش های رییس دانشگاه فنی و حرفه ای 62 درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای در سال 92 و 93 وارد بازار کار شده اند افتخاری بزرگ است ضمن آنکه بسیاری از این فارغ التحصیلان می توانند پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی، کارآفرینی نمایند.
وی بر ضرورت ارائه تسهیلات دولتی به کارآفرینان و فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای تاکید نمود و اضافه نمود: فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای نباید از شکست بترسند چرا که ترس از شکست خودکشی است.
جهانگیری از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خواست که از ظرفیت های بخش خصوصی نیز در دانشگاه ها بیش از پیش استفاده گردد و گفت: اگر در انتخاب اعضای هیئت امنای دانشگاه ها از بخش خصوصی پر انگیزه نیز استفاده گردد این موضوع می تواند تحولی در توانمند سازی فارغ التحصیلان موثر باشد به گونه ای که پیش از اتمام دانشگاه، بخش خصوصی به سراغ دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای بیایند و آنها را جذب صنایع و فعالیت های خود نمایند.
در این مراسم همچنین به وسیله ارتباط زنده تلویزیونی با استان های فارس، اصفهان، همدان و خراسان جنوبی، معاون اول رییس جمهور فرمان شروع رونمایی و بهره برداری از پروژه های عمرانی، ورزشی، رفاهی و نیروگاه های خورشیدی دانشگاه های فنی و حرفه ای در این استان ها را صادر کرد و همزمان با این رویداد پروژه های سایر دانشگاه های فنی و حرفه ای کشور نیز به طور همزمان افتتاح شد.
منبع: همشهری آنلاین