خورش مرغ و آلو شمالی رو برای مهمونی به این روش درست کن
به گزارش مسافرت رو، خورش مرغ و آلو شمالی یا همان مسمای مرغ و آلو یکی از پرطرفدارترین انواع خورشت با مرغ در استان مازندران است. خورش مرغ با آلو به روش مازندرانی علاوه بر چاشنی آلو با موادی مثل زرشک و رب انار هم مزه دار می گردد و به همین دلیل طعم ملس و لذیذی دارد. در این مقاله از در ما طرز تهیه خورشت مرغ و آلو مازندرانی و فوت و فن های خوشمزه شدن خورش آلو مسما مازندرانی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه خورشت مرغ و آلو شمالی (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
گوشت مرغ (ران و سینه) | 4 تکه |
پیاز (برای پیاز داغ) | 2 عدد میانه |
سیر (برای سیر داغ) | 5 حبه |
زعفران (دم نموده غلیظ) | 2 قاشق غذاخوری |
آلو خورشتی (سیاه یا بخارا) | 12 تا 15 عدد |
زرشک | 2 قاشق غذاخوری |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
رب انار یا آبغوره | 1 تا 2 قاشق غذاخوری |
برگ بو | 2 عدد |
کره یا روغن سرخ کردنی | به میزان کافی |
زردچوبه و فلفل سیاه، نمک | به میزان دلخواه |
برنج | برای سرو خورش مرغ و آلو |
مدت زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت خورش مرغ آلو شمالی: 1 ساعت
مراحل طرز تهیه خورشت آلو مسما (مرغ آلو) مازندرانی
در این روش پخت خورش مرغ و آلو شمالی، مرغ به هیچ عنوان بوی زهم نمی دهد. می توانید با انتخاب چاشنی های دلخواهتان، خورش خود را ترش یا ملس درست کنید. در ادامه طرز تهیه خورش مرغ و آلو مازندرانی به روش اصیل را به ترتیب زیر دنبال کنید.
مرحله اول: مواد خورش را آماده کنید
در ابتدا برای تهیه این غذای شمالی با مرغ و آلو، آلوها را بشویید و در یک کاسه بریزید. به آلوها آب اضافه کنید و کنار بگذارید تا آلوها نرم شوند و گل و لای آنها ته نشین گردد. آلوها را حدود 2 تا 3 ساعت بخیسانید. زرشک ها را هم در یک کاسه بریزید و به آن آب اضافه کنید. اجازه دهید زرشک ها هم حداقل 30 دقیقه خیس بخورند.
در صورت تمایل می توانید آلو و زرشک را به روش های خرید یا اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: تکه های مرغ را آماده کنید
برای درست کردن خورش آلو مسما مازندرانی هم از سینه و هم از ران مرغ می توانید بهره ببرید. مرغ ها را بشویید و اجازه دهید آب خود را از دست بدهند. اگر از سینه مرغ استفاده می کنید، آنها را روی تخته آشپزخانه بگذارید و در قطعات مکعبی یا مستطیلی (2 در 3) سانتی متری خرد کنید.
برای خرید گوشت مرغ می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.
مرحله سوم: مرغ ها را با پیاز تفت دهید
پیازها و سیرها را پوست بگیرید. پیازها را به صورت خلالی باریک یا نگینی زیر خرد کنید. سپس در یک قابلمه، میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. پیازهای خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
سپس سیرها را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آنها خارج گردد. عطر سیر که بلند شد، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم خامی آنها گرفته گردد. سپس مرغ ها را در قابلمه بریزید و با سیر و پیاز و ادویه ها تفت دهید تا رنگشان تغییر کند.
شما می توانید روغن سرخ کردنی، پیاز داغ آماده منجمد، سیر داغ و انواع ادویه غذا را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله چهارم: مرغ خورشت را بپزید
مرغ ها که تفت خوردند، برگ بو و 2 لیوان دسته دار فرانسوی آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. مرغ ها را روی شعله ملایم بگذارید تا مرغ ها برای حدود 30 دقیقه بپزند و نرم شوند. مرغ ها که پختند، شعله را خاموش کنید. تکه های مرغ را از آب آن خارج کنید و در آبکش بگذارید تا آب آنها خارج گردد. آب مرغ را نگه دارید.
مرحله پنجم: مرغ، آلو و زرشک را تفت دهید
در یک تابه میزانی کره یا روغن بریزید و مرغ های پخته شده را در تابه سرخ کنید تا هر دو طرف آنها طلایی گردد. سپس مرغ ها را بیرون بیاورید و کنار بگذارید. بعد آلوها را از آب بکشید، آنها را خشک کنید و در تابه تفت دهید و کنار مرغ ها بریزید. بعد زرشک ها را آبکش کنید و در تابه بریزید و 30 ثانیه تفت دهید.
برای خرید انواع کره حیوانی و گیاهی می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.
مرحله ششم: خورش مرغ و آلوی شمالی را بپزید
در تابه، به زرشک ها، مرغ های سرخ شده و آلوهای تفت داده شده را اضافه کنید. آبی که مرغ را در آن پخته اید و کنار گذاشتید، صاف کنید (اگر می خواهید پیازها جدا شوند). سپس این آب را روی مرغ ها بریزید. میزانی نمک و زعفران دم نموده غلیظ هم اضافه کنید. اجازه دهید مرغ ها 30 دقیقه دیگر با آلوها بپزند و خورش مرغ آلو جا بیفتد.
مرحله هفتم: خورش آلو و مرغ شمالی را سرو کنید
در آخر رب انار یا آبغوره و گلاب را به خورش اضافه کنید. حدود 5 دقیقه صبر کنید تا چاشنی ها به خورد غذا بروند. می توانید به جای این ترکیب رب انار و شکر یا آبغوره و آب نارنج اضافه کنید. غلظت خورش مرغ آلو مازندرانی که کم شد و آب آن، کشیده و غلیظ شد، خورش را سرو کنید. خورش آلو و مرغ شمالی را می توانید با با سرو کنید.
برای خرید آبغوره، رب انار، شکر با قیمت دولتی و انواع برنج ایرانی و خارجی باکیفیت را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
نکات مهم در طرز تهیه خورش مرغ و آلو شمالی
- در طرز تهیه خورش مرغ و آلو شمالی، از گوشت اردک و غاز هم استفاده می گردد که در این صورت مجلسی تر است اما به خاطر دسترسی آسان تر به مرغ، معمولا استفاده از مرغ یا بلدرچین در این خورش، متداول تر است.
- در طرز تهیه خورش مرغ و آلو یا همان مرغ آلو مازندرانی می توانید از هر دو ترکیب آلو سیاه و آلو قیسی هم بهره ببرید.
- اگر می خواهید طعم خورشتان به شیرینی بزند، از رب انار شیرین بهره ببرید و کمی شکر اضافه کنید.
- اگر می خواهید طعم خورشتان ترش باشد، می توانید به جای رب انار یا رب آلوچه، از رب گوجه (طرز تهیه رب گوجه) و آبغوره (طرز تهیه آبغوره) یا آب نارنج در این غذا بهره ببرید.
- اگر آلو خورشتی، آلو جنگلی، آلو بخارا یا قیصی ندارید، می توانید از آلو زرد به جای انواع آلو بهره ببرید. در این صورت طعم خورش شما به شیرینی یا ملسی می زند.
- بعضی شمالی ها در خورش مرغ و آلو، میزانی مغز گردوی خرد شده هم می ریزند تا روغن بیندازد و خوش طعم تر گردد.
- برای طرز تهیه خورش آلو با مرغ و هویج، 1 یا 2 هویج را پوست بگیرید. به صورت حلقه ای خرد کنید و در تابه با روغن، کمی تفت دهید. سپس هویج ها را با مرغ ها بپزید.
- اگر طعم لپه را در خورش می پسندید، میزانی لپه جداگانه بپزید، آب اضافی لپه پخته شده را دور بریزید و در اواسط پخت به خورش اضافه کنید که در این صورت یک نوع خورش قیمه با مرغ و آلو خواهید داشت.
- در صورت تمایل میزانی زرشک با کره هم تفت بدهید و روی خورش به عنوان تزیین بریزید.
- حتما زرشک ها را بخیسانید تا شن ریزه های آن ته نشین گردد. سپس آن را تفت دهید. مراقب باشید زرشک ها را در حدی تفت دهید که پف ننمایند و تغییر رنگ ندهند.
- خورش آلو مسما گیلانی هم دستور پختی شبیه خورش آلو و مرغ شمالی دارد و هم با مرغ و هم با گوشت گوسفند یا گوساله درست می گردد. بعضی هم به خورش آلو مسما گیلانی میزانی کشمش تفت داده شده اضافه می نمایند که در این صورت خورش شیرین قاتق خواهیم داشت.
- خورش مرغ با آلو یک خورش کم آب است که بهتر است مانند انواع خورشت های ایرانی روی شعله ملایم بماند تا کاملا جا بیفتد.
فوت و فن های خوشمزه شدن خورش مرغ و آلو شمالی
چاشنی خورش مرغ و آلو مازندرانی چیست؟
معمولا در تهیه خورش مرغ آلو مازندرانی، از رب انار، آب انار یا رب آلوچه استفاده می گردد و طعم ملسی می گیرد. ولی اگر می خواهید خورشتان ترش باشد، می توانید آب غوره یا آب نارنج را جایگزین کنید.
چه آلویی برای خورش آلو و مرغ مناسب است؟
آلوی مناسب برای تهیه خورش آلو مرغ مازندرانی یا شمالی، آلو سیاه، آلو بخارا یا آلو خورشتی است.
محصولات مرتبط
آلوسانتریزه ظرف سیل وکیومی 400 گرمی آذوقه
97,900 تومان 109,900 تومان 11% تخفیف
آلو بخارا 400گرم سلفون
110,900 تومان 140,000 تومان 21% تخفیف
زرشک ممتاز جعبه ای 250 گرمی فامیلا
103,900 تومان 105,000 تومان 1% تخفیف
آویشن 50 گرمی سانتین
61,900 تومان 67,900 تومان 9% تخفیف
پودر فلفل سیاه 150 گرمی فامیلا
107,900 تومان 117,900 تومان 8% تخفیف
زردچوبه 90 گرمی سانتین
41,900 تومان 45,900 تومان 9% تخفیف
زعفران یک گرمی نوین زعفران
210,900 تومان 230,000 تومان 8% تخفیف
سرکه سفید 1000 گرمی کیمبال
41,900 تومان 49,500 تومان 15% تخفیف
آبغوره 500 گرم شیشه سمیه
74,900 تومان 75,500 تومان 1% تخفیف
رب گوجه فرنگی شیشه ای 1550 گرمی گلنوش
128,000 تومان
رب انار 420 گرمی یک و یک
107,900 تومان 110,000 تومان 2% تخفیف
پیاز سرخ شده خلال 300 گرم لاریج سار
106,900 تومان 120,000 تومان 11% تخفیف
برنج دودی مجلسی 2.5 کیلویی ساحل کنار
317,900 تومان 320,000 تومان 1% تخفیف
برنج هندی 10 کیلویی خوشبخت
527,000 تومان 600,000 تومان 12% تخفیف
روغن سرخ کردنی بدون پالم 1620 گرمی فامیلا
106,900 تومان 109,600 تومان 2% تخفیف
روغن سرخ کردنی بدون پالم 810 گرمی اویلا
51,900 تومان 55,000 تومان 6% تخفیف
کره گیاهی 100 گرم مهگل
9,300 تومان 9,440 تومان 1% تخفیف
سبزی آش منجمد 400 گرم نوبر سبز
47,900 تومان 53,700 تومان 11% تخفیف
سیب زمینی 10*10 900 گرمی نوبر سبز
103,900 تومان 117,700 تومان 12% تخفیف
منبع: افق کوروش