خال این رنگی داخل دهان یعنی سرطان زبان!
به گزارش مسافرت رو، نمناک/سرطان زبان یکی ازبیماری های رایج است بنابراین باید نشانه های آن را بدانید تا در سریعتر زمان ممکن درمان گردد؛ دربیشتر موارد افراد مبتلا به سرطان زبان درطولانی مدت سیگاری بودند یا الکل مصرف می کردند همچنین آمارها نشان داده این سرطان در آقایان بیشتر از خانم ها است. اگرنسبت به زبانتان مشکوک شدید نشانه هایی که در این بخش از بهداشت و سلامت به آنها اشاره می کنیم را با دقت مطالعه نموده و در این مورد آگاهی بیشتری دریافت کنید.
ممکن است نشانه های سرطان زبان مشابه نشانه های بیماری های دیگری باشد؛ بسیار حائز اهمیت است که در این شرایط و با مشاهده نشانه های خطرناک به پزشک مراجعه کنید تا بیماری جدی تر نشده درمان کنید.
فاکتورهای خطر و موثر در ابتلا به سرطان زبان
همانطور که در بیماری های دیگر ارث تاثیر گذاراست در سرطان زبان هم این قاعده صدق می نماید، علاوه بر این مورد سبک زندگی و رژیم غذایی هم از فاکتورهای مهم بشمار میرود. سیگار کشیدن و نوشیدن الکل علاوه براینکه احتمال سرطان زبان را بالا میبرد باعث سرطان ریه، کبد و معده می گردد.
برآمدگی های پوستی افرادی که اچ پی وی دارند آنها را بیشتر در معرض سرطان زبان قرار میدهد چون ویروس بطور مستقیم با ظاهر و تومور ارتباط دارد پس این علامت باید نگران کننده باشد.
نشانه های سرطان زبان
در مطلب سرطان زبان، به زبان ساده به صورت کامل به علل و علائم سرطان زبان پرداختیم، در این بخش نیز به چند مورد رایج تر اشاره خواهیم کرد تا اطلاعات شما را در این مورد بالاتر برده باشم.
لک یا خال سفید داخل دهان و روی زبان
لک و خال های مشکوک یکی از نشانه های عظیم سرطان زبان است، این خال های خطرناک معمولا سفید یا قرمز هستند و درمان آنها بیشتر از دو هفته طول میکشد؛ با دیدن این نوع خال ها سریع به پزشک مراجعه کنید چرا که تنها یک پزشک متخصص میتواند خطرناک بودن این نوع خال های داخل دهان را تشخیص داده و تایید کند.
زخمی که علامت سرطان زبان
زخم های دردناک زبان که اغلب با دارو درمان نمی گردد که یکی از نشانه های سرطان زبان است؛ بطور طبیعی زخم دردناک است اما تفاوت آن در حساسیت بیشتر و پیدایش زود آنهاست. چیزی که مهم است نباید آن را با زخم های معمولی دهان اشتباه بگیرید و به سطح و طول درد آن توجه کنید.
درد ناشی از سرطان زبان
دردناشی از سرطان زبان به زبان محدود نمی گردد و به دهان و گلو میرسد و درطول روز و انجام فعالیت هایی مثل نوشیدن و جویدن آن را احساس می کنید. درد هنگام نوشیدن و جویدن ممکن است نشانه سرطان زبان یا عفونت گلو، آلرژی، ورم لوزه باشد اگر درد بیشتر از یک هفته طول بکشد و با نشانه هایی مثل لک همراه باشد سریع به پزشک مراجعه کنید.
بوی بد دهان و سرطان زبان
داشتن بو بد دهان بعد از نشانه های بالا رایج است اما با مسواک زدن دندان و زبان از بین میرود و دوباره برمیگردد و اغلب در شرایط خطرناک دهان مزه خون میدهد.
خون ریزی زبان
بعضی افراد متوجه نمی شوند خون ریزی مربوط به کدام ناحیه می گردد بنابراین با پنبه زبان را پاک کنید و ببینید خون ریزی از کجاست؛ اگر متوجه منشا خونریزی از زبان شدید به پزشک مراجعه کنید.
منبع: همگردی