مسابقه جهانی برای فراوری واکسن کرونا

به گزارش مسافرت رو، تراکم و فشار تحقیقات جهانی برای رسیدن به واکنش ویروس کرونا چنان است که دولت ها و کمپانی ها در حال ساخت خطوط فراوری و تکثر واکسن هستند حتی پیش از آنکه چیزی فراوری گردد.

مسابقه جهانی برای فراوری واکسن کرونا

دوشرکت عظیم آمریکایی به نام های جانسون اند جانسون و همچنین نمدرنا، اعلام نموده اند که همکاری خود را با شرکت های فراوریی آغاز نموده اند

چندین ماه پس از شیوع ویروس اسرارآمیز کرونا، رقابت شدیدی در سراسر جهان برای پیدا کردن واکنسی که بتواند از ابتلای به آن جلوگیری کند آغاز شده که در طول تاریخ تحقیقات پزشکی سابقه نداشته است؛ موضوعی که تبعات بسیاری برای بهداشت عمومی، اقتصاد جهانی و همچنین سیاست دارد.

به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، هفت مورد از 90 پروژه مرتبط با ساخت واکسن در جهان که توسط دولت ها، شرکت های داروسازی، نوآوران حوزه بیوتکنولوژی و همچنین آزمایشگاه های دانشگاهی دنبال می گردد، هم اکنون به مرحله آزمایشات بالینی یا کلینیکی رسیده اند.

در حالی که رهبران سیاسی، دائما فشار خود را برای رسیدن به نتیجه افزایش می دهند و با توجه به ظرفیت بالقوه ای که برای سود سرشار برای این صنعت موجود است، داروسازان و محققان نشان داده اند که با سرعتی بی سابقه جلو می فرایند.

اما یک سوال عمده در خصوص واکنش وجود دارد و آن اینکه آیا این کوشش ها موثر خواهد بود و اینکه تا چه اندازه می تواند در دسترس میلیون ها و حتی میلیارد ها نفر قرار بگیرد و اینکه کاهش فرایندی که می تواند ده سال طول بکشد به تنها ده ماه، آیا باعث قربانی شدن امنیت آن نخواهد شد؟

بعضی از متخصصان می گویند که یکی از حوزه هایی که امیدواری بسیاری در خصوص آن وجود دارد، توسعه و رسیدن به درمان برای بهبود سریع از کووید-19 است، رویکردی که طی هفته های گذشته یک نوع خوش بینی اولیه را با توجه به تحقیات و نتایج داروی رمدیسیور، دارویی که برای مبارزه با ابولا از آن استفاده شده بود، ایجاد نموده است.

در زمانه ای که با ملی گرایی فزآینده ای روبرو هستیم، ژئوپلتیک این مسابقه برای رسیدن به واکسن به همان اندازه پیچیدگی های این دارو در حال رشد است.

چندین ماه دشمنی دو طرفه بین چین و آمریکا در خصوص منشا ویروس، فضای کوشش برای همکاری بین این دو کشور را از بین برده است و در این میان، ایالات متحده، نگران ان است که نوآوری های آمریکایی در خصوص چنین موضوعی باید از دزدی حفاظت گردد. وقتی هم در آمریکا صحبت از دزدی فن آوری می گردد، معمولا انگشت نشانه به سمت پکن نشانه می رود.

جان سی دمرس، دستیار دادستان کل آمریکا در حوزه امنیت ملی به نیویورک تایمز گفته است که تحقیقات بیومدیکال یا زیست پزشکی، مدتهاست که تمرکز دزدی های علمی بوده است به خصوص توسط دولت چین. او گفته این موضوع در خصوص مساله پیدا کردن واکنش برای ویروس کرونا هم صدق می نماید:

صرف نظر از ارزش اقتصادی، اهمیت ژیوپلتیک فوق العاده ای وجود دارد در خصوص اینکه چه کسی اول به فراوری واکسن یا معالجه بیماری اقدام خواهد نمود. ما باید از همه ابزار خود برای حفاظت از تحقیقات آمریکا استفاده کنیم.

تراکم و فشار تحقیقات جهانی برای رسیدن به واکنش ویروس کرونا چنان است که دولت ها و کمپانی ها در حال ساخت خطوط فراوری و تکثر واکسن هستند حتی پیش از آنکه چیزی فراوری گردد.

دکتر آنتونی فاوچی، مدیر مرکز ملی آلرژی و بیماری های عفونی و همچنین متخصص برجسته دولت فدرال در این حوزه به شبکه ان بی سی گفته است که دولت با کمپانی هایی که درگیر این تحقیقات هستند سریعا فرایند فراوری را آغاز می نماید: ما منتظر نمی شویم تا اینکه به جواب برسیم تا فراوری را آغاز کنیم.

دوشرکت عظیم آمریکایی به نام های جانسون اند جانسون و همچنین نمدرنا، اعلام نموده اند که همکاری خود را با شرکت های فراوریی آغاز نموده اند. این شرکت وعده داده است که بتواند یک میلیارد دز یا واحد مصرف واکسنی که هنوز وجود ندارد را تا خاتمه سال آینده فراوری کند.

آسترازنکا، شرکت غول آسای داروسازی بریتانیایی گفته است که با یک پروژه توسعه واکسن در دانشگاه آکسفورد در حال همکاری است که بتواند ده ها میلیون دز از این واکسن را تا خاتمه سال جاری فراوری کند. اگر چه هنوز واکسنی وجود ندارد.

با توجه به تقاضای بسیار زیادی که برای فراوری واکسن وجود دارد، برای سرعت بخشیدن به این فرایند، فرخوان های فزآینده ای برای آزمایش نمونه های فراوری شده برای روی انسان وجود دارد. آزمایشاتی که افراد داوطلب انجام می دهند و در آن واکسن بالقوه را به خود تزریق می نماید و خود را عامدانه در معرض ویروس قرار می دهند.

از آنجا که این روش شامل قرار دادن مشارکت نمایندگان در معرض یک بیماری بالقوه کشنده است، چنین آزمایش هایی از نظر اخلاقی چالش برانگیز است. اما سرعت آن خیلی بیشتر از آن است که منتظر شد افراد مثل بقیه زمانی به ویروس مبتلا شوند و بعد نتیجه واکنس بر بدن آن ها را آنالیز کرد.

حتی در صورت یافتن راهکار های امیدوارنماینده، چالش های عظیمی برای افزایش فراوری و توزیع وجود دارد. بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، که بنیاد او 250 میلیون دلار برای یاری به پیشرفت واکسن هزینه می نماید، درباره کمبود مهم یک مؤلفه حیاتی هشدار داده و ان هم شیشه های پزشکی است.

ابعاد این مساله و تقاضا برای رسیدن به راهکاری سریع، تنش هایی را بین انگیزه های اقتصادی شرکت های داروسازی، که معمولا کوشش می نمایند تا آنجا که ممکن است از سرمایه گذاری خود سود به دست بیاورند، و احتیاج غمومیب رای اقدام سریع برای رسیدن به واکسن های موثر، ایجاده نموده است.

اما همچنان که جهان در انتظار رسیدن به یک واکسن است، رسیدن به یک درمان بالقوه، به نظرم می رسد که در دسترس تر باشد. همین آدینه هفته قبل، اداره غذا و داروی آمریکااستفاده از داروی رمدسیور را برای استفاده بیماران در شرایط وخیم مجاز تشخیص داد. این دارو، در آزمایشات کلینیکی که توسط دولت فدرال حمایت می شد، یک نوع موفقیت نسبی نشان داده است.

بعضی از دارو های مشابه نیز نشان داده اند که سرعت رشد بیماری را کند می نمایند. بعضی از بیمارستان ها هم در حال دریافت پلاسما از افراد بهبود یافته هستند تا آن ها را به افرادی که به بیماری کرونا مبتلا می گردد بدهند به امید آنکه پادتن کسانی که جان سالم از این ویروس به در برده اند، شرایط بیماران را بهبود بخشد.

به گفته متخصصین، حتی بدون واکسن، بعضی از معالجات اولیه می تواند تغییرات عظیمی ایجاد کند. به این صورت که اگر بتوان افرادی که در برابر این ویروس آسیب پذیر هستند را به نوعی در برابر آن حفاظت کرد، می توان این بیمار را به صورت موثری درمان کرد. چنین موضوعی کاملا شرایط این اپیدمی را تغییر خواهد داد.

منبع: ایندیپندنت

منبع: فرادید
انتشار: 12 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mosaferatro.ir شناسه مطلب: 1083

به "مسابقه جهانی برای فراوری واکسن کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مسابقه جهانی برای فراوری واکسن کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید