ضرورت توسعه گردشگری روستایی در بستر معماری پایدار

به گزارش مسافرت رو، یکی از زیرشاخه های گردشگری، گردشگری روستایی-عشایری بوده که در بستر و بافت معماری آن اتفاق می افتد.

ضرورت توسعه گردشگری روستایی در بستر معماری پایدار

برای سفر با ارزانترین تورهای پوکت همراه ما باشید. هیچ جا بهتر از سواحل زیبای تایلند نمیتواند خستگی را از تن شما بدر کند و تجربه آرامش را به شما بدهد.

معماری چه در قالب مصنوع و چه در قالب طبیعی از مهم ترین بسترهای این صنعت و فرهنگ است کما این که سخنی به دور از واقعیت نیز نخواهد بود اگر بگوییم معماری اساسی ترین بستر گردشگری است ،تا آنجا که گردشگری مظروفی در ظرف معماری است.

با فراگیر شدن شعارهای توسعه پایدار و آشکار شدن دغدغه هایی نظیر حفظ و تثبیت همه جانبه منابع و امکان برخوردی از آن برای آیندگان در مؤلفه های اجتماعی، فرهنگی، مالی و زیست محیطی؛ لزوم پایداری در تمامی گونه های معیشتی امری واضح و روشن است و همان گونه که اشاره شد طبیعتاً گردشگری (به عنوان مظروف) و معماری (به عنوان ظرف) نیز از این قاعده جدا نیست و نخواهد بود و اصول گردشگری پایدار در بستر معماری پایدار پدیدار خواهد شد.

در مقایسه ای بین سه گونه مرسوم معماری شامل الف.شهری (عمدتاً مصنوعی) ب.روستایی (مصنوعی طبیعی) ج.عشایری (عمدتاً طبیعی) بر اساس شاخصه های پایداری و موضوعات مرتبط مربوطه به این اولویت بندی می رسیم که خودبسنده ترین، خلاقانه ترین، درون زاترین و پایدارترین معماری روستایی عشایری و سپس معماری و شهرسازی شهری است.

با توجه به ارتباط مستقیم و معنادار الگوهای غالب گردشگری پایدار و معماری پایدار، انتخاب شعار جهانی گردشگری و توسعه روستایی در سال 2020 بسیار بجا است . به همین دلیل نیز واحد طبیعت گردی و بوم گردی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی استان فارس با لحاظ کردن موارد یادشده با تأکید بر توزیع متوازن اقامتگاه های بوم گردی روستایی و عشایری در سطح استان و مناطق کمتر شناخته شده و کمتر توسعه یافته سعی داشته با اولویت توسعه اقامتگاه های روستایی و عشایری به شعارها و مؤلفه های توسعه پایدار نزدیک گردد.

در خاتمه یادآور می گردد همان گونه که در جداول و نمودارهای ذیل آورده شده شیب صعودی قابل ملاحظه ای در توسعه و پراکندگی اقامتگاه های روستایی و عشایری مشاهده می گردد حال آن که نمودار در قسمت اقامتگاه های شهری تقریبا با نرخ ثابت و بدون افزایش بوده است ، جوامع روستایی-عشایری در این نوع گردشگری نیازمند توانمندسازی، آموزش، آشنایی با فنون تبلیغات، بازاریابی و خصوصاً مارکتینگ الکترونیکی هستند.

منبع: گردشبان
انتشار: 24 آبان 1399 بروزرسانی: 24 آبان 1399 گردآورنده: mosaferatro.ir شناسه مطلب: 1323

به "ضرورت توسعه گردشگری روستایی در بستر معماری پایدار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ضرورت توسعه گردشگری روستایی در بستر معماری پایدار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید