فراوری سنتی زغال در کهک قم

به گزارش مسافرت رو، از سوختن تنه درختان زغال به دست می آید که کاربرد های فراوانی در زندگی روزمره دارد. از استفاده در پخت غذا و ایجاد گرما در شومینه گرفته تا فراوری قرص های جاذب سم از دستگاه گوارش، استفاده در ماسک ضد گاز، گرافیت برای استفاده در آثار هنری و... از موارد کاربردی ذغال است.

فراوری سنتی زغال در کهک قم

ذغال به دو روش سنتی و صنعتی فراوری می گردد. در روش سنتی تکه های چوب را در کوره هایی که با مصالح ساختمانی ساخته شده اند قرار می دهند تا بسوزند، سپس در گودال هایی قرار داده می شوند تا چوب های سوخته شده خفه شوند و به زغال های قابل مصرف تبدیل شوند.

زغال فراوری کوره سنتی از به جامانده چوب حاصل از نجاری و مصارف دیگر و هیزم تهیه می­ گردد.

این کار در فضای آزاد باعث آسیب به محیط زیست می گردد. یکی از مراکز فراوری ذغال به روش سنتی شهرستان کهک قم است. چوب ها اغلب یک هفته در کوره هستند و بعد از گذشت این مدت به زغال تبدیل می شوند.

کار در کوره های زغال تهدیدی جدی برای سلامت این کارگران محسوب می گردد و غالباً دستگاه تنفسی آن ها به خطر می افتد.

از آنجا که کارگرانِ بومی به علت سختی کار و دستمزدِ اندک، حاضر به کار در این مجموعه نیستند، بیشتر کسانی که مشغول این کار هستند کارگران مهاجر هستند.

عکاس: حسین یاراحمدی/ اندازه

منبع: فرارو
انتشار: 1 مرداد 1401 بروزرسانی: 1 مرداد 1401 گردآورنده: mosaferatro.ir شناسه مطلب: 2166

به "فراوری سنتی زغال در کهک قم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فراوری سنتی زغال در کهک قم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید