ایرانی ها چقدر مواد غذایی را دور می ریزند؟ ، نتایج عجیب مقایسه ایران با کشورهای اروپایی
به گزارش مسافرت رو، هر سال حدود 14 درصد از مواد غذایی فراوری شده در دنیا دور ریخته می گردد و آسیا در این میان سهمی 20 درصدی را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که آسیا یکی از قاره هایی است که بیشترین میزان گرسنگان دنیا را دارد.
برای سفر به تور اروپا با بهترین کارشناسان مشورت کرده و بهترین برنامه سفر را انتخاب کنید.
شهر فردا نوشت: 870 میلیون نفر در جهان غذای کافی برای خوردن ندارند که این تعداد از سال 1990 حدود 130 میلیون کاهش پیدا نموده اما از سال 2008 تاکنون کاهش تعداد گرسنگان روند کندی داشته است.
منطقه آسیا و اقیانوسیه بیشترین میزان گرسنه (حدود 563 میلیون) را در خود جای داده است که این رقم سیر نزولی دارد.
فقر تغذیه ای هر سال باعث مرگ 2/6 میلیون کودک زیر 5 سال می گردد؛ یعنی جمعیتی معادل یک سوم جمعیت بچه ها جهان. 66 میلیون کودک در مقطع ابتدایی در کشورهای در حال توسعه در سراسر جهان، گرسنه به مدرسه می روند که 23 میلیون نفر از آنها ساکن آفریقا هستند.
در این میان، ایرانی ها به اندازه 10 کشور اروپایی موادغذایی دور می ریزند؛ ضایعات موادغذایی در ایران معادل 35 میلیون تن است. این درحالی است که در اتحادیه اروپا با 27 کشور عضو تنها 90 میلیون تن موادغذایی راهی زباله ها می گردد.
در سال 2016 سرانه هدررفت مواد غذایی در ایران 134 کالری در روز بود. رقمی که بسیار نگران نماینده است. با میزان هدررفت این مواد در ایران، امکان سیر کردن جمعیت یک کشور 15 میلیون نفری وجود داشت. این گزارشی است که از سوی سازمان جهانی خواربار (فائو) منتشر شده و جای تامل و احتیاج به برنامه ریزی برای حل این معضل بزرگ دارد.
- یک سوم محصولات کشاورزی ایران دور ریخته می گردد
اقتصادآنلاین نیز در این زمینه گزارش قابل توجهی منتشر نموده است. در این گزارش که درباره هدررفت مواد غذایی در جهان و ایران نوشته شده، آمده است: سالانه 400 میلیارد دلار مواد غذایی در جهان به هدر می رود و در این بین میزان هدررفت این محصولات در اقتصاد ایران بسیار بالاتر از نرخ های جهانی قرار گرفته است.
فائو در گزارش امسال خود به آنالیز وضعیت مصرف مواد غذایی در نقاط مختلف جهان پرداخته و در این گزارش از فاجعه ای بسیار بزرگ در هدررفت مواد غذایی سخن گفته است. بر اساس اعلام این سازمان، در حالی که بیش از 800 میلیون نفر در جهان با مسائل تغذیه و گرسنگی دست و پنجه نرم می نمایند، ساکنان دیگر کشورها در سال بیش از 400 میلیارد دلار مواد غذایی را دور می ریزند.
ارزیابی ها نشان می دهد که در کشورهای توسعه یافته مصرف غلط اصلی ترین عامل هدررفت مواد غذایی است اما در کشورهای کمتر توسعه یافته، نبود زیرساخت های لازم در حفظ و نگهداری مواد غذایی و انتقال آنها به بازار نقشی کلیدی در این آمار دارد. در حالی که کشورهای قرار گرفته در خاورمیانه عملکرد قابل دفاعی در مصرف مواد غذایی ندارند، وضعیت ایران نیز بسیار نامطلوب است و گزارش ها از هدررفت بخش قابل توجهی از مواد غذایی در ایران حکایت می نمایند.
فائو اعلام نموده که هدررفت روزانه غذا در ایران به ازای هر فرد 134 کیلو کالری است که مجموع این هدررفت در سال حدودا به اندازه 60 درصد از درآمدهای نفتی کشور ارزش دارد. آنچه وضعیت ایران را نامطلوب تر می نماید، هدررفت بالای محصولات کشاورزی در این کشور است.
طبق آمارهای موجود، حدود 30 درصد از کل محصولات کشاورزی تولیدشده در ایران پیش از آن که به دست مصرف نماینده نهایی برسد، بنا به دلایل مختلف کنار می رود و این یعنی هدررفت محصولات در ایران تقریبا 2 برابر میانگین جهانی است. طبق آمارها حدود یک سوم از کل محصولات کشاورزی تولیدشده در ایران دور ریخته می گردد.
* گرافیک: پدرام آقایی
منبع: همشهری آنلاین