دورهمی عاشقان سینما در باغ فردوس

به گزارش مسافرت رو، عمارت زیبای قاجاری در بین درختان خیابان ولی عصر(عج) همواره برای فارغ التحصیلان دانشکده فیلمسازی باغ فردوس با دنیایی از خاطره های ماندگار از روزهای رفته همراه است.

دورهمی عاشقان سینما در باغ فردوس

جهت دریافت خدمات طراح خانه ویلایی با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.

خبرنگاران- زهرا کریمی: روزهایی که کامران ملکی، رهبر قنبری، علی اصغرشادروان، سیروس حسن پور، سیدرضا اورنگ، فرهاد آهی و اورود عطارپور و خیلی از کارگردانان و فیلمسازان پیشکسوت در همین خانه های تاریخی با هم آشنا شده اند و حالا بعد از گذشت سال ها آشنایی آنها تاریخی و قدمت دار شده است. سال ها از تعطیلی این دانشکده فیلمسازی می گذرد اما آنها حلقه آشنایی را با تشکیل انجمن فارغ التحصیلان فیلمسازی باغ فردوس حفظ نموده اند و هر سال به یاد آن روزها با داشته های تجربی برای چند روز دوره های آموزشی و کارگاهی را در موزه سینما ایران واقع در باغ فردوس برگزار می نمایند.

فراوری فیلم مشارکتی با همکلاسی ها

علی اصغر شادروان از فیلمسازان شناخته شده در عرصه سینما و تلویزیون است. قدیمی ها او را با فیلم سینمایی تیرباران ازفراوریات سال 1364 می شناسند. اکنون او یکی از اعضای انجمن فیلمسازی باغ فردوس است. او با مرور خاطرات آن دوران می گوید: بهترین خاطره ام از روزهای دانشجویی در این عمارت زیبا ساخت فیلم نان روزانه است که با مشارکت همه دانشجویان ساختیم. این فیلم 16 میلیمتری یکی از خاطره انگیزترین خاطراتم است. چون با پول توجیبی هایی که داشتیم مقدمات را فراهم کردیم و در دورهمی هایی شبانه تصمیم گرفتیم که یکی فیلمبردار، دیگری صدابردار، یکی کارگردان گردد و بقیه هم نقش ها را بازی نمایند و خوشبختانه با اینکه تجربه نداشتیم فیلم های خوبی فراوری کردیم و همواره همه ما معتقدیم که این به دلیل امکانات، آموزش های حرفه ای استادانمان در آن موقع است. هنوز بعد از 35 سال وقتی آن فیلم را می بینم خاطرات روزهای دانشجویی یادم می آید و البته که الان باغ فردوس با گذشته فرق نموده است.

نشتی لوله ها و کشف آرشیو کتاب ها از دیوار باغ فردوس

شادمهر راستین یکی از فیلمنامه نویسان محبوب که سریال های همسران و خانه سبز از جمله آثار اوست درباره خاطراتش از دانشکده باغ فردوس می گوید: تا جایی که خاطرم است قبل از انقلاب اسلامی این عمارت موزه هنرهای آفریقایی بود و بعد از انقلاب تبدیل به دانشکده فیلمسازی اسلامی باغ فردوس شد. در این دانشکده اولویت با تربیت علاقه مندان سینما با حفظ هویت عمارت بود. یادم می آید در محوطه همواره با همکلاسی هایم فوتبال بازی می کردیم. یک بار لوله های آب این عمارت نشتی داده بود که برای تعمیر آن دیوارها را تخریب کردند. باورتان نمی گردد تعداد زیادی کتاب درباره آفریقا از آنجا پیدا شد که گنجینه گرانبهایی بود و الان این کتاب ها به موزه هنرهای معاصر منتقل شده است. دلم برای روزهای پرخاطره و آن شیوه آموزش فیلمسازی به دانشجویان تنگ شده. هرچند که چند سالی است تبدیل به موزه سینما شده اما کاربری دانشکده بیش از الان بود. چون خیلی از گردشگران بیشتر نمای ساختمان برایشان جذابیت دارد و تعداد مراجعه نمایندگان به موزه آنقدر زیاد نیست.

کلاس خاطره انگیزنامه نویسی دانشکده فیلمسازی

در میان دوستان قدیمی رهبر قنبری خاطره ای را تعریف می نماید و همه آنها با هم می گویند: یادش به خیر؛ چه کارگاه خوبی بود. قنبری 8 فیلم سینمایی و 14 فیلم مستند و تله فیلم در کارنامه اش دارد. می گوید: زیباترین خاطره ما از کلاس نامه نویسی استاد مکی است. در آن کارگاه با شیوه های نامه نویسی آشنا می شدیم. او چنان با عشق و علاقه همه آنچه را که می دانست در اختیار ما می گذاشت که هیچ وقت خسته نمی شدیم. حاضر بودیم ساعت ها در کلاس باشیم و از تجربیاتش استفاده کنیم. حالا با توجه به آنکه این دانشکده برای تک تک ما بهره و استفاده بود دلمان می خواهد با تشکیل انجمن فارغ التحصیلان فیلمسازی باغ فردوس همان آموزش ها را به علاقه مندان یاد بدهیم.

تست و تمرین نورپردازی در میان درختان باغ

سیاوش دولتسرایی از دیگر دانشجویان دانشکده فیلمسازی ورودی سال 1361 است. او که تا به امروز در شبکه 2 حدود 4 سریال ساخته است درباره این دانشکده در عمارت قدیمی باغ فردوس می گوید: همه آموزش های ما به صورت تئوری و عملی برگزار می شد. برای کارگاه نورپردازی فضایی مانند محوطه باغ را در اختیار داشتیم و ما می توانستیم با دوربین هایی که فیلم کاست می خورد نورپردازی در روز و شب را تست و تمرین کنیم. در اختیار داشتن این امکانات فضای یادگیری با کسب تجربه را کنار استادانمان برای ما همراه داشت و به راحتی و آسانی مهارت یاد می گرفتیم. دولتسرایی می گوید: سال 1361 نخستین جشنواره فیلم فجر برگزار گردید و این جشنواره میزبان فیلمسازان بزرگی از کشورهای ایتالیا، مجارستان، روسیه و فرانسه بود. آنها در بازدید از مرکز اسلامی و آموزشی فیلمسازی خطاب به ما دانشجویان گفتند: با توجه به اینکه سال ها شما سختی های بسیاری را در زمان انقلاب و جنگ تحمیلی روبرو بودید الان امکانات آموزشی خوبی را در اختیار دارید که باید قدر آن را بدانید.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 4 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mosaferatro.ir شناسه مطلب: 812

به "دورهمی عاشقان سینما در باغ فردوس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دورهمی عاشقان سینما در باغ فردوس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید