حمایت سفت و سخت ترامپ از کشاورزی، سیلی به تعرفه های بالای چین!

به گزارش مسافرت رو، به گزارش خبرنگاران، پس از جولای 2018 و اعمال تعرفه بالا بر واردات محصولات کشاورزی آمریکا توسط چین، ترامپ با تخصیص یارانه جبرانی، از کشاورزان خود در برابر این عمل چین محافظت می نماید. به گفته کارشناسان مالی امریکا، حمایت­های سنگین ترامپ از کشاورزی ممکن است سایر بخش های مالی این کشور را تضعیف کند.

حمایت سفت و سخت ترامپ از کشاورزی، سیلی به تعرفه های بالای چین!

با تور چین سفری خاطره انگیز را تجربه کنید.

تصویر بخش خبری شبکه CNBC امریکا که به تحلیل این اقدام چین و ترامپ پرداخت

به نقل از سایت خبری آمریکایی CNBC اعمال سیاست های حمایتی کشاورزی امریکا همواره مورد اعتراض بسیاری از کشورها من جمله چین و هند بوده است. روزنامه Global Times (رسانه دولتی چین) در ماه گذشته (مارس 2018) طی یادداشتی اعلام کرد که یارانه های دولت ایالات متحده به زارعان سویا مزیت رقابتی ناعادلانه برای فروش این محصول در چین ایجاد نموده است. درنتیجه، پکن طی بیانیه ­ای تعرفه ­هایی بر محصولات آمریکایی ازجمله سویا که ارزشمندترین محصول صادراتی کشاورزی آمریکا به چین است اعمال کرد.

در پاسخ به این حرکت، ترامپ نیز درخواست 100 میلیارد دلار تعرفه ­ی بیشتر بر محصولات کشاورزی چینی را ارائه داد و از سانی پردو وزیر کشاورزی دولت خود خواست تا از اختیارات گسترده­ خود برای اجرای برنامه­ های حمایتی در اعطای یارانه جبرانی به کشاورزان استفاده کند.

اقدامات حمایتی کشاورزی ترامپ علیه چین سایر دولت­ها را نیز وارد معرکه خواهد نمود

آمریکا همچنان درصدد است تا بخش کشاورزی خود حداقل آسیب را از نزاع مالی خود با چین بخورد و کارشناسان اظهار می ­کنند که کوشش دونالد ترامپ برای حمایت از بخش کشاورزی در برابر تعرفه ­های تهدیدآمیز چین می­تواند به تجارت این کشور با سایر دولت­ها آسیب بزند و بازار دنیای را متأثر نماید به طوری که با افزایش حمایت های ترامپ از کشاورزی نگرانی هایی برای جامعه کسب وکار بین الملل (International Business Community) نیز ایجاد شده است. چراکه تصمیم کابینه ترامپ به ارائه یارانه­ های حمایتی بیشتر به کشاورزان، ممکن است مقدمه ­ای برای ارائه تعرفه ­ها و یارانه ­های بیشتر برای صادرکنندگان محصولات کشاورزی همچون اتحادیه اروپا و برزیل به شمار آید. به گفته سیمون باپتیست مدیر بخش آسیایی و اقتصاددان ارشد واحد خبری اکونومیست یارانه بیشتر برای آمریکا دول ثالثی را نیز وارد مناقشات خواهد نمود و این در حالی است که دولت­ های دیگر انتظار دارند بنا بر دخالت سازمان تجارت دنیای (WTO) کمترین آسیب را از این درگیری ها دریافت کنند. باید اطمینان داشت که هر عملی آمریکا برای حفاظت از بخش کشاورزی خود در برابر تعرفه های چین انجام دهد، سایر کشورها نیز در برابر آن کارهایی انجام خواهند داد.

آقای چاد باون از اعضای مؤسسه­ پیترسون برای مطالعات اقتصاد بین الملل (Peterson Institute for International Economics) نیز هشدار مشابهی را بیان نموده است. وی در یک پست توئیتری اظهار کرد: یارانه ­های بیشتر برای زارعان آمریکایی می­ تواند تنش­های مالی بین دو قدرت مالی دنیا در پی داشته باشد. ترامپ به تعرفه های چین سیلی می زند ولی کشاورزان اروپا، کانادا، استرالیا و آرژانتین که از سیاست­های حمایتی کشاورزی ترامپ توسط در تنگنا هستند، از دولت خودشان درخواست اجرای اعمال متقابل را دارند.

پست توئیتری Chad P. Bown از اعضای مؤسسه Peterson Institute for International Economicsدر مورد نزاع مالی چین و امریکا با حمایت­های متقابل از کشاورزی

نزاع مالی ترامپ و چین با افزایش حمایت های دولتی از کشاورزی

دراین باره راجیو بیسوس اقتصاددان ارشد آسیا-اقیانوس آرام، در گفت وگو با شبکه CNBC آمریکا گفت: بعید است که هر اقدام حمایتی ایالات متحده آمریکا [افزایش تعرفه وارداتی و یا اعطای یارانه به کشاورزیان خود] در قبال چین، مؤثر باشد زیرا چین همواره می تواند اقدامات مقابله ای را تحمیل کند. اصطلاح این به آن در در چنین موقعیت هایی کاربرد دارد و در این شرایط سایر صادرکنندگان محصولات کشاورزی سود خواهند برد زیرا چین ممکن است خرید بیشتر از آن ها را به جای خرید از آمریکا مدنظر قرار دهند. این بدان معنی است که آمریکا بازار چین را از دست خواهد داد اما تصور ترامپ این است که یارانه­ های بیشتر به کشاورزان می ­تواند توان رقابتی کشاورزان را در سطح بین المللی حفظ نماید.

ترجمه و تحریر: مجتبی پویان مهر- کارشناس مالی

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 6 آبان 1398 بروزرسانی: 7 مهر 1399 گردآورنده: mosaferatro.ir شناسه مطلب: 526

به "حمایت سفت و سخت ترامپ از کشاورزی، سیلی به تعرفه های بالای چین!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حمایت سفت و سخت ترامپ از کشاورزی، سیلی به تعرفه های بالای چین!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید